Het sympathieke weireldploegsje is niet meer

© BELGA
Olivier Volckaert

Terwijl KV Kortrijk in een intense strijd voor Europees voetbal verwikkeld was, trokken Marc Coucke en co hun stoute schoenen aan en overtuigden ze Yves Vanderhaeghe. KV Oostende betaalde de 200.000 euro die nodig was volgens het contract dat Vanderhaeghe nog maar twee weken geleden tekende.

Voetbal is passie en emotie. Maar voor sommigen is het business, zoals voor Marc Coucke. Hij betaalde met plezier 200.000 euro voor zijn eerste keuze van trainer. KV Oostende en Vanderhaeghe knoopten enkele weken al de gesprekken aan, maar tot een persoonlijke ontmoeting kwam het niet. Yves Vanderhaeghe zegde zijn afspraak met Coucke op het laatste moment af en tekende een contract van drie jaar bij KV Kortrijk. De opstapclausule ? Die steeg van 50.000 naar 200.000 euro.

Maar Yves Vanderhaeghe zet zijn carrière niet verder bij KVK, ondanks het nieuwe contract. Na zeven jaar verlaat hij KVK via een achterpoortje. Hij kiest eieren voor zijn geld en dumpt het contract dat hij nog maar twee geleden tekende. Vreemd, want drie weken geleden zegde hij nog zijn afspraak met Marc Coucke af…

De waan van de dag

Wat we wel weten : Marc Coucke betaalt en daarmee is voor de KVO-voorzitter de kous af. Dat hij KVK destabiliseert op een moment dat het Europees voetbal moet afdwingen ? Dat is volgens hem geen probleem. Dat hij niet met KVK communiceerde ? Ook geen probleem. Al repte hij zich wel toe te voegen dat hij meeleeft met de arme KVK-fans. Maar dat deze overgang over het randje is ? Neen, dat is het niet volgens hem. Voor fans is clubliefde een belangrijk begrip, maar trainers, spelers en ook vaak bestuursleden zijn slechts passanten. De waan van de dag regeert, over twee weken wordt niet meer over deze gekke trainerswissel gepraat.

Maar deze trainerswissel is tekenend voor de koersverandering bij KV Oostende. Het imago van sympathiek wereldploegsje kreeg een ferme deuk en de waarden waar KV Oostende mee opgroeide, zijn herschreven.

Aan Yves Vanderhaeghe de moeilijke opdracht om Frederik Vanderbiest te doen vergeten. En dat kan hij maar op één manier : play-off 1. Coucke had het op de persconferentie nog over top acht. Maar dat betekent dat je minstens meespeelt voor de top zes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier