Het antwoord van de KVK-spelers: “Zie je wel dat wij kunnen voetballen”

Christof Decraene

Jaarlijks terugkerende feestdagen: Kerstmis, Nieuwjaar en de thuismatchen van KV Kortrijk tegen Club Brugge. Op sociale media lopen ondertussen wel meer van dergelijke grapjes.

Maar nog beter dan die grapjes was de prestatie van KV Kortrijk zelf. Een dergelijke totaalprestatie heeft het team van Yves Vanderhaeghe dit seizoen nog maar zelden gebracht, de vorige keer was in de reguliere competitie tegen KV Mechelen. De focus bij de thuisspelers was ongelooflijk. “We wilden tonen dat we wél kunnen voetballen”, klonk het achteraf. Het vele gebekvecht vooraf over de viriele speelstijl van enerzijds KV Kortrijk en anderzijds Club Brugge heeft dus wel degelijk zijn nut bewezen. En wat nog meer is: de spelers van KV Kortrijk hebben amper fouten gemaakt. De eerste gebeurde pas na 20 minuten, op dat moment stond het al 2-0. In heel de match maakte de thuisploeg amper 18 fouten, zes minder dan de bezoekers uit Brugge.

Door de zege tegen Club doet Kortrijk ook weer helemaal mee in play-off 1. Alle zes de teams trouwens, want na de zege van Standard gisterenavond staan alle zes de clubs op een zakdoek van elkaar. Kortrijk mikt op plaats 4, maar telt momenteel maar drie punten minder dan het nummer twee AA Gent. De match van zondagavond tegen Charleroi wordt voor KV Kortrijk een serieuze waardemeter: bij winst blijft KVK zijn wagonnetje aan het koppeloton haken. KVK speelt trouwens in de eerste zes matchen vier keer voor eigen volk. Dat kan een troef zijn als het telkens wint, maar kan evenzeer een serieus nadeel worden als straks in die vier duels te weinig gewonnen wordt. Maar met de zege tegen Club Brugge heeft Kortrijk alvast een eerste stap in de goede richting gezet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier