Geen donderwolken meer boven Schiervelde

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lode Blomme

Na een moeilijke start (3 op 18 !) heeft Franky Van der Elst KSV Roeselare weer op de rails gekregen. De enige West-Vlaamse tweedeklasser verloor nu al niet meer sinds begin september en werkte zich van de kelder van het klassement op tot de achtste plaats met 17 punten.


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

De onverhoopte 0-1-winst op de openingsspeeldag joeg de ambities – vooral bij de supporters – de hoogte in, maar in de plaats volgden vijf opeenvolgende nederlagen. Bovendien dreigde ceo Johan Plancke ermee zijn aandelen te verkopen na een staking bij de jeugdtrainers wegens een achterstallige betaling…

De donderwolken pakten op het einde van de zomer samen boven Schiervelde, maar met de betere resultaten keerde ook de rust terug. De nieuwe trainer had tijd nodig om een lijn te krijgen in zijn compleet nieuwe en heel jonge ploeg – er streken in de zomer 13 nieuwe spelers neer – maar dat had het bestuur ingecalculeerd. Her en der werden de kwaliteiten van Franky Van der Elst al in vraag gesteld, maar bij voorzitter Yves Olivier en Johan Plancke stond de trainer nooit ter discussie. Terecht. The Fox zorgde met enkele tactische ingrepen voor de ommekeer bij KSVR. En de jongeren De Jonghe, Borry, Okitokandjo, Vandeputte, Impens en Myny krijgen en grijpen hun kans zodat Roeselare stilaan weer naar boven mag kijken.

De komende drie weken zullen bepalen of Roeselare helemaal de stap naar de subtop van tweede klasse kan zetten of of Roeselare dit seizoen een middenmoter zal blijven. Met de komst van Antwerp en de duels tegen de nummers een en twee Eupen en Sint-Truiden is het programma zwaar, maar The Great Old is tegenwoordig zo ‘great’ niet meer en mits een stuntzege in de weken nadien komt zelfs de top vijf mogelijk in de buurt. En dan zouden de jonge veulens van Franky Van der Elst aangestuurd door het ervaren trio Raes-Provoost-Camozzato wel eens helemaal bevrijd kunnen spelen.