Folkmuziek heeft nog altijd een streepje voor op Dranouter

Jeroen Laseure

In 2010 veranderde de naam van Folkfestival Dranouter naar Festival Dranouter. Toch heeft folkmuziek nog altijd een streepje voor in de Heuvellandse gemeente en dat bewijs werd zondagavond geleverd door Flogging Molly.

Beginnen doen we met een bericht aan de bevolking van Heuvelland. Heeft iemand maandagmorgen soms een blauw dak gevonden in de tuin? Zondagavond omstreeks 23 uur is dat namelijk van de Kayam-tent in Dranouter afgeblazen door Flogging Molly. De Amerikaanse folkband had er duidelijk zin in en begon zelfs iets vroeger dan gepland. De sfeer was meteen uitgelaten en toen de banjo ‘Drunken Lullabies’ inzette, barstte de tent uit haar voegen. De ene crowdsurfer volgde de andere op en ook knuffels, stoelen en zelfs een krokodil – weliswaar een opblaasexemplaar – werden tot op het podium doorgegeven. De opgebouwde vermoeidheid van de voorbije drie dagen werd anderhalf uur lang vergeten.

De opgebouwde vermoeidheid van drie dagen werd anderhalf uur lang vergeten

Omstreeks middernacht eindigde de set van Flogging Molly met een cover van de klassieker ‘Always look on the bright sight of life’. Dat zal op dat moment voor heel wat festivalgangers na een ruime hoeveelheid bier geen probleem geweest zijn. Of ze die bright sight nog altijd zagen op maandagmorgen is nog maar de vraag. Na het optreden van Flogging Molly kwam de uittocht opvallend traag op gang. Geen gedrum aan de uitgang, geen kilometerslange files van de parking. Veel mensen bleven liever nog wat zitten op het festivalterrein om te genieten van de unieke sfeer en de zwoele temperaturen. Nog even genieten van de laatste momenten van Festival Dranouter. Die laatste momenten die voor sommigen eeuwig mochten blijven duren…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier