Fnuikt Yves Vanderhaeghe Europese ambities van KV Kortrijk

Christof Decraene

Het heeft daar ondertussen alle schijn van nu blijkt dat hij na de match van zondag zijn drie spelers die op negen gele kaarten staan, drie sterkhouders nota bene, zal laten rusten.

Deze beslissing zet kwaad bloed bij vooral AA Gent, dat op die manier zijn titelconcurrenten Anderlecht en Club Brugge, de tegenstanders in die laatste twee matchen van KVK, nogmaals bevoordeeld ziet worden. Maar dit zal toch ook kwaad bloed zetten bij de supporters van KV Kortrijk. Want zonder dit trio, dat de meeste speelminuten van alle kernspelers heeft verzameld, oogt Kortrijk een pak zwakker. Over het centrale duo Pavlovic-De Mets is het genoegzaam bekend: beiden spelen al zo lang samen dat zij op het middenveld de perfecte tandem vormen. En de commentaren over Zarko Tomasevic mogen dan verdeeld lijken: hij is voor het tweede seizoen op rij een certitude. Defensief sterk, alleen in de opbouw laat hij het al te vaak afweten. Maar hij is een type Olivier Deschacht: je weet dat hij geen hoogvlieger is, maar niemand slaagt erin om hem uit de basis te spelen. Vraag dat maar aan Landry Mulemo en Baptiste Ulens bij KVK.

Kortrijk wat minder sterk dus en dat kan gevolgen hebben voor de Europese ambities van de club, net nu het toch redelijk dicht bij dat objectief is. Als Kortrijk niet wint in Charleroi zondag, mag het die ook definitief opbergen. Yves liet eerder trouwens al uitschijnen dat voor de ‘kleine’ clubs de play-offs er na zondag al opzitten. Zeker hij zag zijn team sowieso al niet veel punten meer pakken tegen Anderlecht en in de slotmatch op Club Brugge nu die twee teams in volle titelstrijd zitten. En hij vermoedde hetzelfde voor Charleroi, dat nog thuis tegen Club speelt en naar Standard trekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier