Fenna Vanhoutte : “Alleen op WK onder de verwachtingen”

© BELGA
Tom Vandenbussche

Eén jaar geleden lieten we 10 sportredacteurs van KW een voorspelling maken. Welke atleten stonden voor de doorbraak? Welke ploeg zou een prijs pakken? Wie zou sportief verrassen in 2015? Nu, 1 jaar later, confronteren we gedurende 10 dagen onze collega’s met hun uitspraken van weleer. Perfect voorspeld of zwaar de mist in?

In haar eerste seizoen als juniore won Fenna Vanhoutte zomaar even 16 (!) wedstrijden. De 17-jarige Diksmuidse laat bij tests een indrukwekkende explosiviteit optekenen en laat dat in het vrouwenwielrennen nu net een enorm belangrijke factor zijn, aangezien de meeste wedstrijden gesloten blijven. De kans dat het EK in Estland en het WK in Richmond op een sprint eindigen, is immers levensgroot. Dus durf ik gerust voorspellen : Fenna Vanhoutte wordt in 2015 wereldkampioene op de weg bij de dames juniores.

26/12/2014

1. Voorspelling eind 2014 : wielrenster Fenna Vanhoutte wordt wereldkampioene bij de dames juniores.

2. Argumentatie : als eerstejaars won ze meteen 16 wedstrijden.

3. Vaststelling eind 2015 : ze kende een slechte dag in Richmond en werd geen wereldkampioene.

In 2016 volgt de altijd moeilijke overstap naar de dames elite

4. En wat nu ? : “Ze pakte dan wel geen regenboogtrui, toch kan Vanhoutte terugkijken op een geslaagde tweede campagne bij de juniores. Ze werkte een internationaal getint programma af, won in Nederland bijna een wedstrijd en eindigde op het Europees kampioenschap op de weg in Estland in de top tien. Alleen op het WK bleef ze – zo gaf ze zelf na afloop ook toe – ver onder de verwachtingen. Daarnaast won de naar Wingene uitgeweken Diksmuidse ook makkelijk WestSprint, het regelmatigheidsklassement van Krant van West-Vlaanderen. In 2016 volgt de altijd moeilijke overstap naar de dames elite en dat doet Vanhoutte als profrenster bij Lotto-Soudal, de ploeg waarvoor ze ook als juniores uitkwam. Zelf legt ze de verwachtingen meteen hoog, maar een aanpassingsperiode zal ze sowieso moeten ondergaan. Gent-Wevelgem, eind maart, wordt haar eerste internationale afspraak en tegen dan zullen we zeker al meer weten. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd…

(TVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier