30/11/15 om 08:18 - Bijgewerkt om 08:18

FC Gullegem is de positieve verrassing, andere ploegen staan onder hun waarde

Na 17 speeldagen is de competitie in derde klasse halfweg. Conclusie is dat het bovenin erg spannend is. Winkel Sport is - zoals verwacht - de enige ploeg die daar een woordje kan meespreken. Maar het liet de jongste weken te veel steken liggen. FC Gullegem staat op een mooie stek in de subtop, KFC Izegem en KM Torhout verkeren nog in acuut degradatiegevaar.

Nog even duidelijk stellen, slechts één ploeg degradeert uit derde klasse. Een éénmalig 'voorrecht' waar enkele West-Vlaamse clubs dus niet onverschillig tegenover staan. Bovenin maken de zes beste teams kans op promotie. Nummer 1en 2 promoveren sowieso naar de hoogste amateurklasse, van nummer 3 tot 6 moet men het opnemen tegen ploegen uit derde klasse B om de resterende drie tickets. De vereiste is hier dan met voldoet aan licentievoorwaarden, het zou dus best kunnen dat heel wat van de ploegen die sportief recht hebben om deelname aan die eindronde, deze kelk aan zich laten voorbijgaan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!