Factor geluk al meermaals bondgenoot van KV Kortrijk in thuismatchen

Christof Decraene

KV Kortrijk behaalde een knap 1-1-gelijkspel tegen Anderlecht. En bij KVK waren ze allemaal héél blij met die puntendeling, die best als een overwinning gevierd mocht worden.

Ook Johan Walem kan dus net als zijn voorgangers Hein Vanhaezebrouck en Yves Vanderhaeghe met de Veekaa een sterke thuisreputatie voorleggen. Het gelijkspel gisteren tegen Anderlecht was knap, althans qua resultaat. De voetballiefhebber bleef gisteren toch op zijn honger zitten, zeker zij die voor KV Kortrijk supporteren. Want rood-wit bracht héél weinig: 2 doelpogingen in 90 minuten, waarvan wel één goal. Knap qua efficiëntie, zwak qua performance. “We werden door Anderlecht gedwongen om te verdedigen, we geraakten er gewoon niet uit tegen een sterk paars-wit”, was de repliek van Kortrijktrainer Johan Walem. Dat berust enerzijds voor een groot deel op de waarheid, maar lag anderzijds ook aan de basis van de gekozen tactiek. Geen Tomislav Kis, geen tweespitsensysteem, dus een verdedigende aanpak. Dan wéét je dat je in de verdrukking komt, zeker tegen een Anderlecht dat de jongste weken van een uitstekende vorm getuigt.

Maar het geluk was – nogmaals – aan de zijde van KV Kortrijk. Niet voor het eerst dit seizoen. Tegen Lokeren en OH Leuven, waar Kortrijk telkens minstens een helft met tien man verder moest na rood voor respectievelijk Birger Verstraete en Fabien Boyer, had Kortrijk het geluk dat de tegenstander zelfs met een man meer niet wou aanvallen. Op de openingsmatch tegen Standard had de Veekaa dan het geluk dat met Maxime Chanot een verdediger het scoringsprobleem oploste. En later bleek dat Standard echt maar een los hoop zand was op dat moment.

Máár: niet alles hoeft negatief te zijn. Ondanks het mager voetballend spektakel pakt Kortrijk wel de punten. En daar draait het uiteindelijk om. Als Johan Walem in dit overgangsjaar – zo mag je het misschien wel noemen met een voor de helft vernieuwde spelerskern en nieuwe trainersstaf – zijn team probleemloos in de top acht parkeert, zal in Kortrijk daar in maart niemand over horen klagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier