Er moet al veel gebeuren, mocht Knack Roeselare niet opnieuw landskampioen worden

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lode Blomme

In vijf wedstrijden pakte Asse-Lennik dit seizoen in Schiervelde amper vier sets. Na de 3-1-nederlaag van woensdag heeft het zeker een zege in Roeselare nodig om Knack Roeselare van een nieuwe titel te houden.

Knack Roeselare zette woensdagavond een grote stap richting negende landstitel. Nog 1 zege is het verwijderd van een derde titel op rij. Op de Dag van de Arbeid moet Asse-Lennik vol aan de bak om nog een vijfde wedstrijd uit de brand te slepen. Voor Knack Roeselare kan 1 mei dan weer een echte ‘feest’-dag worden. Slaagt Roeselare er niet in dan volgt zondagnamiddag een herkansing in eigen Schiervelde.

Het verschil met Asse-Lennik was woensdag net als in de vorige twee wedstrijden opnieuw niet groot. Alvast een pak minder groot dan maandag, toen Lennikopposite Overbeeke en zijn coach Johan Devoghel respectievelijk Hendrik Tuerlinckx en Emile Rousseaux zwaar aftroefden op de Volleyproms. Twee terechte winnaars wel, maar de gewonnen bekerfinale en het knappe Europese parcours van Lennik in de CEV Cup speelden een te grote rol in de jaarlijkse volleybalprijzen. Het verschil tussen deze protagonisten is geen 100 en 200 punten en ook Knack legde – in de Champions League ! – een uitstekend Europees parcours af.

De huidige twee beste ploegen van het land toonden ook in de derde titelmatch dat ze naast hun klasse ook kunnen teren op een grote dosis vechtersmentaliteit. Zo keerde Knack woensdag net als een week geleden na een spectaculaire remonte uit een verloren positie terug om de tweede set nog te pakken. Dan verwacht je dat de kopjes bij de tegenstander naar beneden gaan, maar niet zo bij Lennik. De Vlaams-Brabanders gingen er ook nu in de derde set vol tegenaan en knokten zich na zes setballen terug in de match.

Geen vijfde wedstrijd

Met Lennik heb je nooit gedaan, maar toch moet er al veel gebeuren, mocht Knack niet opnieuw landskampioen worden. Overbeeke en co moeten immers komen winnen in Roeselare en dat lukte dit seizoen al vijf keer niet. In de vorige vijf confrontaties in Schiervelde kon Lennik bovendien slechts vier sets winnend afsluiten. Ook Knack won nog niet in het Molenbos in Zellik, maar dat zal dit seizoen in principe ook niet nodig zijn om kampioen te worden. Toch gaat Knack vrijdag vol voor de winst want het verkiest een titelfeest na de vierde match boven een vijfde wedstrijd in een weliswaar uitverkocht Schiervelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier