03/07/15 om 17:51 - Bijgewerkt om 17:51

Elf Belgen, waarvan vijf West-Vlamingen, in de Tour is al een succes

Morgen trekt de 102de editie van de Tour de France zich in Utrecht op gang. Daarbij elf Belgen, waarvan er vijf uit onze provincie komen. Alleen dat is al een succes, want de voorbije decennia hebben ons duidelijk gemaakt dat winnen in de Tour niet meer zo evident is.

Het wielerpeloton wordt almaar internationaler en dat bewijst ook de startlijst van de individuele tijdrit, die deze Tour opent. Een Eritreeër zal als eerste zijn chrono afwerken en wordt later op de dag gevolgd door 31 andere nationaliteiten. Dat met Jens Debusschere uit Dadizele, Stijn Devolder uit Sint-Lodewijk-Deerlijk, Serge Pauwels uit De Haan, Sep Vanmarcke uit Anzegem en Julien Vermote uit Stasegem ook vijf gouwgenoten van ons deel uitmaken van dat indrukwekkende deelnemersveld, is des te opmerkelijker. Ook al moeten we er in alle eerlijkheid aan toevoegen dat Debusschere intussen in Vlaams-Brabant woont en Pauwels een volledige en Vanmarcke ee...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!