Een ticket voor play-off 1 zal KV Oostende een wrang gevoel bezorgen

© BELGA
Olivier Volckaert

Een mens zou het haast vergeten, maar KV Oostende staat dus nog steeds aan de leiding in de Jupiler Pro League. Oké, Anderlecht heeft een iets beter doelsaldo, maar voor de Oostendse fans doet dat er niet toe. Hun weireldploegsje staat voor alle duidelijkheid op kop in de Belgische eerste nationale.

Een vlugge blik op de kalender toont dat KV Oostende de komende weken trouwens een op papier gemakkelijk programma heeft, al leert de ervaring dat dat vaak de moeilijkste matchen zijn. KVO treft achtereenvolgens Waasland-Beveren, Moeskroen, Kortrijk en Lokeren. De kans is dus reëel dat KVO na tien speeldagen, een derde van de reguliere competitie, nog steeds meedoet met de grote jongens.

Er was een tijd dat KVO hunkerde naar een international, nu zwermt meer dan de helft van de basisploeg uit

Cruciaal wordt het duel zaterdag in Waasland-Beveren. Kunnen de troepen van Vanderhaeghe zich herstellen na de eerste thuisnederlaag tegen Zulte Waregem ? De voorbereiding op de match tegen Waasland-Beveren was verre van ideaal. Het succes van de kustploeg heeft een keerzijde, want deze week waren zes basisspelers afwezig door interlandverplichtingen. Er was een tijd dat KVO hunkerde naar een international, nu zwermt meer dan de helft van de basisploeg uit : Jordan Lukaku (beloften België), Antonio Milic (beloften Servië), Knowledge Musona (Zimbabwe), Gohi Bi Cyriac (Ivoorkust), Didier Ovono en Andile Jali (Zuid-Afrika). Oké, zij brengen veel internationale ervaring, maar voor de Afrikanen is het niet evident om tijdig terug te zijn. Donderdagavond waren minstens twee basisspelers nog niet terug in Oostende.

Bij de kustploeg beseffen ze dat het zuur zal zijn om wat een hoogtepunt in de clubgeschiedenis moet worden, niet in het eigen stadion mee te maken

De officiële ambitie van de kustploeg ? Top acht. Maar het weireldploegsje zal pas echt weireldgeschiedenis in Oostende schrijven als het beter doet dan die magische zevende plaats in het seizoen 1993-1994. Een zesde plaats, dat betekent uiteraard play-off 1. Maar zelfs bij KV Oostende is er ook scepsis over die top zes. Niet dat Oostende niet tegen de toppers wil aantreden in play-off 1. Bij de kustploeg beseffen ze dat het zuur zal zijn om wat een hoogtepunt in de clubgeschiedenis moet worden, niet in het eigen stadion mee te maken. Vanaf speeldag 29 wordt het Albertparkstadion immers omgevormd en kan er niet gespeeld worden tot augustus en dus wijkt de kustploeg hoogstwaarschijnlijk naar Roeselare uit.

Roeselare duimt voor KV Oostende, want in de Rodenbachstad dromen ze plots van play-off 1-voetbal…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier