Lode Blomme
Opinie

14/07/15 om 12:01 - Bijgewerkt om 12:01

Dragons en Tigers (nog) geen wereldtop

De Red Dragons slaagden er niet in zich te plaatsen voor de Final 6 in de World League, een tornooi in Rio met de beste volleyballanden van de wereld. Voor de Yellow Tigers zat er dan weer geen zege in tijdens het tweede weekend van de World Grand Prix, ook al in Brazilië. Toch zetten beide nationale volleybalploegen de voorbije weken belangrijke stappen in functie van het EK dat later dit jaar plaatsvindt.

Een week nadat de Red Dragons zich voor het tweede jaar op rij wisten te plaatsen voor de Final 4 (groep 2) in de World League bleek gastland Bulgarije te sterk in de halve finale en werd ook de wedstrijd voor de derde plaats verloren, tegen Argentinië. Vorig jaar werd België in diezelfde Final 4 nog derde, maar toch hebben de Red Dragons vooruitgang geboekt. Naast de eerdere (voorlopige ?) afzeggingen van Frank Depestele en Hendrik Tuerlinckx, moet bondscoach Dominique Baeyens deze zomer immers afrekenen met heel wat blessures.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!