“Door Vazquez vooraan te zetten verlies je in het middenveld alle creativiteit”

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge gaat zondag tegen KV Kortrijk op zoek naar zijn eerste overwinning in de competitie sinds 3 augustus. Toen won blauw-zwart met het kleinste verschil van Lierse. Nadien volgden gelijke spelen tegen Cercle Brugge, Zulte Waregem, Anderlecht en Genk én een nederlaag in Mechelen. Tussendoor deed blauw-zwart het wel goed in Europa met de kwalificatie voor de groepsfase, maar daarin lieten de Bruggelingen het donderdagavond toch ook halvelings afweten. In afwezigheid van Castillo en De Sutter posteerde Preud’homme Victor Vazquez opnieuw in de punt, maar dat werd andermaal geen succes. Door het wegtrekken van de Spanjaard uit het middenveld ging ook alle creativiteit in de ploeg verloren. Met Simons, Silva en Menegazzo had Club enkel waterdragers op de middenstrook van het veld. Tegen een Torino dat duidelijk gekomen was voor een punt mag Club nooit vrede nemen met een gelijkspel.

Iedereen die blauw-zwart in zijn hart draagt, hoopt dat Club zondag Nicolas Castillo kan recupereren. De Chileen liet in de aanvangsfase van de competitie al vlagen van zijn talent zien, maar staat nu toch al enkele weken aan de kant met een blessure. Op Tom De Sutter is het sowieso nog even wachten. Hij hervat maandagavond pas met de beloften in Lierse.

Ook KV Kortrijk kan de punten trouwens goed gebruiken, want bij een nederlaag dreigt het naar een degradatieplaats te zakken. De Kortrijkzanen pakten bovendien zes van hun zeven punten tot nog toe op verplaatsing. Yves Vanderhaeghe, donderdagavond een aandachtig toeschouwer in het Jan Breydelstadion, zag ongetwijfeld mogelijkheden voor de wedstrijd tegen een nog altijd zoekend Club Brugge.