Marlies Strubbe
Marlies Strubbe
Ambassadrice Girl Power - Plan België
Opinie

06/05/16 om 16:38 - Bijgewerkt op 10/05/16 om 14:04

"Dokter, filosoof en profvoetbalster, dat zijn de mensen die de meisjes willen worden"

Vier jonge meiden hebben één doel: gelijke rechten voor meisjes. Aline, Line, Zoé en Marlies doen op 29 mei mee met de Fisherman's Friend StrongmanRun in Antwerpen. Daarmee nemen de vier het op voor hun 'zussen' in Benin zodat zij de kansen krijgen waar ze recht op hebben. Wekelijks schrijft Marlies een blog voor kw.be.

Met z'n achten reisden we af naar Benin. Ons eigenste Super Team was er natuurlijk bij. Maar ook editorial coordinator Sarah Mulongo en communication officer Marielaure de Brauwer van Plan België kwamen mee. En met fotograaf Yanick Folly en journaliste Audrey was de groep compleet. We gingen op projectbezoek, om te zien wat Plan en zijn partners doen om meisjes sterker te maken. Tijdens die trip ontmoetten we heel wat mensen die met het project in contact komen, zoals schooldirecteurs, begeleiders, tienermoeders, ouders van meisjes die meedoen. Maar natuurlijk ook de meisjes zelf, de voetbalsterren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!