18/04/14 om 15:57 - Bijgewerkt om 15:57

Delfine bokst om erkenning

In de column 'Raak' becommentarieert de sportredactie wekelijks een item uit de West-Vlaamse sportactualiteit. Deze week heeft Chef Sport Wouter Vander Stricht het over het West-Vlaamse boksfenomeen Delfine Persoon.

Delfine bokst om erkenning

© VDB

Zich bewijzen hoeft ze eigenlijk niet meer. In het - zeker voor niet-ingewijden - kluwen van bokstitels heeft Delfine Persoon met de WIBF-, IBF- en WIBA-titel al van zich laten spreken. Maar nu moet ze nog voorbij de Argentijse Farias om de meest prestigieuze gordel die van de WBC-bond te mogen omgorden.

Persoon liet niets aan het toeval over en leefde geconcentreerd naar die kamp toe. Die wordt in Zwevezele op Pasen beslecht. Als ze wint, heeft ze haar plaatsje in onze boksgeschiedenis. En dat voor een landbouwersdochter die pas op haar 22ste zich volledig op de sport toelegde. Ze gaat ook nog fulltime werken bij de spoorwegpolitie en krijgt er - ze vraagt er ook niet om - geen faciliteiten.

Maar wat ze na een eventuele overwinning wel naar lijkt te vragen, is definitieve erkenning. Want dat ze niet genomineerd was voor de Sportvrouw van het Jaar, dat zit haar nog altijd hoog. En gelijk heeft ze. Wat zij presteert aan trainingsarbeid na haar gewone dagtaak vraagt een ijzeren doorzettingsvermogen. Maar dat zat er blijkbaar al van jongsaf aan in.

En waar de gewone sportcompetities even de handrem opzetten in het paasweekend, is er toch - dit in dit verlengd weekend - niet enkel de kamp van Persoon. BC Telenet Oostende probeert via de Final Four de basketbeker opnieuw te veroveren en in het volleybal en voetbal zijn er de provinciale bekerfinales. En volgende woensdag start Knack de rush naar een achtste landstitel. Voor het eerst sinds jaren niet meer met Maaseik als tegenstander, maar het Precura Antwerpen van Bissegemnaar Kris Tanghe.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!