Deelname aan CEV Cup kan nog mooie troostprijs worden voor Knack Roeselare

Lode Blomme

Copra Elior Piacenza en niet Knack Roeselare stoot als tweede in poule A door naar de Final 12 van de Champions League. Voor Roeselare kan de CEV Cup wel nog een mooi vangnet bieden.

De spelers van Knack Roeselare wisten afgelopen dinsdag in de vijfde van zes poulewedstrijden wat hen te doen stond tegen Piacenza. Het Italiaanse topteam kampt met financiële problemen en zag sinds de thriller midden november in Schiervelde opposite Le Roux en de ervaren spelverdeler Vermiglio vertrekken, waardoor Emile Rousseaux en de zijnen een ander team tegenover zich kregen. Dat het wel eens een moeilijke avond zou gaan worden, wisten ze bij Knack Roeselare ook, want Raydel Poey Romero heette een nog sterkere hoofdaanvaller te zijn dan zijn voorganger en dat bleek ook in de wedstrijd.

De Cubaan was goed voor 20 punten en serveerde ook bijzonder succesvol met onder meer vijf aces. Knack kon dan weer het niveau van de eerste gewonnen set niet doortrekken, maakte nadien te veel fouten en kon niet dezelfde opslagdruk creëren als de Italianen. Het gevolg was een 3-1-nederlaag, waardoor Piacenza zich plaatst voor de Final 12 en Knack Roeselare in tegenstelling tot vorig seizoen niet doorstoot voor de volgende ronde.

Toch hoeft het Europese avontuur nog niet ten einde te zijn voor Knack. Deelname aan de CEV Cup is wel nog mogelijk en kan zelfs nog een mooie troostprijs bieden, want terwijl Knack vorig seizoen na een uitmuntende poulefase pech kende bij de loting en er in de Final 12 meteen uitging tegen topploeg Resovia Rzeszow ontmoet het straks misschien Europese ploegen van de tweede garnituur, wat mogelijkheden kan bieden om ver te geraken in de tweede Europese beker.

Volgende week dinsdag kan Knack tegen Lugano de kwalificatie voor de CEV Cup in eigen huis proberen af te dwingen, al is waakzaamheid geboden. Opnieuw zal gewonnen moeten worden om bij de beste derdes uit de poulefase van de Champions League te behoren en bij de Belgische landskampioen is het toch allemaal net iets minder dan pakweg in november, getuige de bekeruitschakeling net voor de jaarwisseling en enkele gemiste kansen in de Champions League zoals de niet benutte matchbal in de thuismatch tegen Constanta.