20/03/15 om 18:13 - Bijgewerkt op 25/03/15 om 13:57

De West-Vlamingen zijn (bijna) klaar voor de klassiekers

Zondag is het eindelijk zover: met Milaan-Sanremo krijgt het wielerpeloton de eerste grote voorjaarsklassieker voor de voeten geschoven. De komende drie weken wachten met Dwars door Vlaanderen, E3 Prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen vier boeiende topconfrontaties voor de West-Vlaamse profs, die conditioneel paraat lijken te zijn.

Vooral Jens Debusschere toonde zich in Tirreno-Adriatico in positieve zin. Jens deed met ritwinst tegen Sagan, Bennett en co veel vertrouwen op en oogt scherp en fris. Nog enkele procentjes beter dan tijdens het openingsweekend, toen hij zich moest beperken tot volgen, maar toch ook al een twaalfde en zevende stek uit de brand wist te slepen. Dat belooft voor volgende week woensdag in Dwars door Vlaanderen, want in die semiklassieker mag hij zijn eigen kans gaan. Gent-Wevelgem zou hem intrinsiek nog een stuk beter moeten liggen, maar meer dan waarschijnlijk zal Jens er moeten knechten voor oppertroef Greipel en/of schoonbroer-in-spe Roelandts.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!