02/12/16 om 09:20 - Bijgewerkt om 09:19

De Oostendse sterkhouders hebben geen zware midweekmatch in de benen

Club Brugge is gewaarschuwd. KV Oostende heeft honger. Grote honger. Het wil zaterdag Club nog wat dieper in de put duwen, Club wil revanche voor de bekeruitschakeling en de nederlaag uit de heenronde.

De Oostendse sterkhouders hebben geen zware midweekmatch in de benen

© BELGA

Wist je dat KV Oostende dit seizoen al in álle matchen kon scoren? Beker én competitie. Al 16 competitiematchen op rij doet Yves Vanderhaeghe zijn ploeg scoren. Geen enkele andere eersteklasser kan deze statistiek voorleggen. Het toont aan dat KVO kan scoren op momenten dat het niet goed in de match zit, als het bezig aan een mindere partij. Club is bij deze gewaarschuwd.

Wist je dat dat KV Oostende op dit moment evenveel punten heeft als vorig seizoen: 31 punten na 16 matchen. Vorig jaar was het de revelatie na de herfsttitel en voor sommigen zelfs titelkandidaat. Nu blijft Oostende in de luwte. Wint het eens met 6-0, gaat alle aandacht naar de 7-0 van Anderlecht en de goals van Jelle Vossen. Opmerkelijk is dat KVO even ver als vorig seizoen staat, het speelde nochtans heel wat zwakker.

Rotatie à gogo

Zaterdag mag het naar Jan Breydel, de moeilijkste verplaatsing in België. Club Brugge teert op revanche na de smadelijke bekeruitschakeling in Eupen. En Club is de 1-0-nederlaag uit de heenronde nog niet vergeten. Toen won KVO op een diefje, en met een goal in de 91ste minuut van El Ghanassy.

Dat Oostende pas een dag later in de Beker van België aan de slag moest, zal geen rol spelen. Vanderhaeghe roteerde dat het een lieve lust was en zette maar liefst acht nieuwe namen in de basis tegen Tubeke. Berrier en co hebben geen zware midweekmatch in de benen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!