De Club-fan reageert verbolgen : begrijpelijk !

Geen begroeting van de fans donderdag na de match tegen Napels, want die zullen er niet zijn. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Ook in het ‘verre’ West-Vlaanderen slaat de terreurdreiging toe. Daar waar we ons ver wanen van de Molenbeekse problemen, ziet de Brugse burgemeester Landuyt zich genoopt de topaffiche tegen Napoli zonder bezoekers te laten plaatsvinden. Ook geen thuisfans, en dat schiet bij velen in het verkeerde keelgat.

Tja, de frustratie van elke Club-supporter die gehoopt had dé match van de Europa League-poule bij te wonen is volkomen begrijpelijk. Waar vroeger het gescheld en gesakker beperkt bleef tot de hoek van de toog, zijn er nu de sociale media om de gal te spugen. De ene doet dat al wat origineler of geraffineerder dan de ander, maar ongewild mikpunt is natuurlijk de man die de beslissing nam : de Brugse burgemeester Renaat Landuyt. We zouden niet in ‘s mans schoenen willen staan. Hij kan de veiligheid niet garanderen en hoewel politici wel wat kunnen hebben, kun je niet voorstellen dat je het op je geweten hebt dat er slachtoffers vallen.

Ondertussen missen de fans niet enkel een gedroomde affiche, ze zitten ook nog met een duur betaald ticket op zak. Club – zelf ook slachtoffer in deze zaak – bekijkt hoe men dit kan compenseren. Het is duidelijk dat hier enkel verliezers zijn. Een wedstrijd in een leeg stadion – dat kan iedereen die er ooit al eentje bijwoonde beamen (spelers, pers en bestuur dus) – blijft onwezenlijk.

Komend weekend wordt er wel gevoetbald, al lijkt men dat in het Brussels hoofdstedelijk gewest niet te doen. Begrijpelijk, maar dan zal Anderlecht wel al twee wedstrijden moeten inhalen. Voor Club – dat op KV Mechelen aantreedt – bekijkt men een samenwerking tussen politiezones om voldoende blauw volk op de been te brengen. En de Standard-supporters zouden ook de verplaatsing naar Zulte Waregem niet mogen maken. Ook wel een financiële aderlating voor de club.

“Ondertussen flikte Hein Vanhaezebrouck het maar weer met zijn AA Gent”

En ondertussen flikte Hein Vanhaezebrouck het weer in Lyon. Daar zonder bezoekende supporters. Een leeg uitvak waarvoor de Buffalo’s na het laatste fluitsignaal, enkele seconden na de 1-2 dus, een feestje gingen bouwen. Zenit Sint-Petersburg zal zich ook in Gent niet zomaar gewonnen geven, maar het kan zomaar dat Hein en de zijnen straks doorstoten in de Champions League. Het staat in schril contract met wat de Belgen het jongste decennium klaarmaakten op het kampioenenbal. Het moet gezegd, in de tweede helft pufte Gent, het won dankzij een geniale vrije trap en met wat geluk in de blessuretijd. Maar dit compenseert enkel wat de Gentenaars eerder al hadden verdiend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier