“Cocktail van vreugde en verdriet”

© BELGA
Frederick Pollentier
Frederick Pollentier Verzorger bij wielerploeg Etixx-Quick.Step

In normale omstandigheden zou Tony Martin vandaag opnieuw in het geel starten aan de nieuwe touretappe. Een valpartij met een sleutelbeenbreuk tot gevolg betekende echter opgave van de Duitser. Vandaag zal er niemand in het geel rijden. Verzorger Frederick Pollentier brengt relaas van een emotionele dag.

Het is een vrij hectische dag geweest gisteren. Het was een dag met hoogtes en laagtes. We kregen een cocktail van euforie en verdriet voorgeschoteld. ‘S avonds wisten we niet goed of we nu moesten lachen of bleiten. We hebben uiteraard gevierd, want we haalden onze tweede ritzege binnen, maar de sfeer was veel bedeesder en koeler dan maandag. Op het moment dat we champagne toastten op de overwinning, verliet Tony net het hotel. Mixed feelings alom.

© BELGA

Voor mij was het leven in onzekerheid. Ik stond aan de aankomst zoals het afgesproken was om met Tony het podium op te gaan. Aan de aankomst is het moeilijk om de rit te volgen. Je ziet nu en dan wel eens een televisiebeeld passeren, maar dat is het ook. Ik leefde constant in onzekerheid. Ik had niet anders op dat Tony ook vandaag in het geel zou rijden, tot ik plots hoorde dat hij gevallen was. Net op dat moment zette Stybar zijn ontsnapping in. Het was allemaal heel verwarrend.

© BELGA

Toen Tony met de dokter bij me kwam, wist ik meteen dat het niet goed was. Er zijn er die al door hebben gereden met een lichte sleutelbeenbreuk, maar de breuk van Tony was te ernstig. Voor ons is het een heel spijtige zaak.

Met twee ritzeges is de Tour eigenlijk al geslaagd voor ons en we staan nog altijd sterk voor de ploegentijdrit. Met Uran en Stybar hebben we nog altijd twee renners in de top 10. Het zou mooi zijn als dat op het einde van de Tour nog altijd zo is…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier