Club moet de bekerfinale nu even uit zijn hoofd zetten

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge begint donderdagavond tegen Besiktas aan een zware reeks van vier matchen in elf dagen.

“Donderdag denken we niet aan de beker.” Michel Preud’homme kon het woensdag op de persconferentie naar aanleiding van de heenwedstrijd tegen Besiktas niet beter verwoorden. Club had bij de loting voor de 1/8ste finale gehoopt de eerste wedstrijd op verplaatsing te mogen spelen, zodat Club drie dagen voor de bekerfinale geen verre verplaatsing zou moeten maken, maar die wens werd dus niet ingewilligd. Toch mag Club die Europa League niet zomaar laten vallen. Tegen Besiktas krijgt blauw-zwart een uitgelezen kans om zich voor het eerst in twintig jaar te plaatsen voor de kwartfinale van een Europees tornooi.

Turkse supporters

De Bruggelingen zullen echter geen vrijgeleide krijgen richting de laatste acht. Besiktas is misschien niet de meest sexy naam van de overgebleven clubs, maar het schakelde in de vorige ronde wel Liverpool uit en ook Tottenham verloor dit seizoen al in Istanboel. Bovendien zal Club volgende week in een hel terechtkomen, maar ook in Brugge zal Besiktas door een grote schare fans aangemoedigd worden. Fans die er niet voor terugdeinzen om in de vakken van de thuissupporters plaats te nemen. We konden het woensdag nog met eigen ogen aanschouwen. Op een paar meter van de dienst ticketing probeerden enkele Turkse fans Belgische supporters te overtuigen om voor hen een ticket te kopen. Behoorlijk zinloos, aangezien enkel geregistreerde Clubsupporters slechts één ticket per persoon konden kopen.

Cruciale periode

Voor Club Brugge is deze wedstrijd een eerste in een rij van vier in elf dagen. Zondag volgt de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in Westerlo, donderdag wordt dan de terugmatch tegen Besiktas gespeeld en volgende week staat de langverwachte bekerfinale tegen Anderlecht op het programma. Het mag gerust een cruciale periode genoemd worden. Een kwartfinale in de Europa League én bekerwinst zou het Brugse seizoen al serieus kleuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier