Club Brugge heeft de leidersplaats te danken aan een ijzersterke thuisreputatie

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Dankzij een 2-1-overwinning tegen Sporting Charleroi staat Club Brugge nu samen met AA Gent op de eerste plaats in de Jupiler Pro League.

Achttien wedstrijd gespeeld en Club Brugge staat voor het eerst dit seizoen aan de leiding in de Jupiler Pro League. AA Gent telt wel nog evenveel punten, maar heeft wel twee matchen minder gewonnen. Michel Preud’homme probeerde zondag na de winst tegen Charleroi die leidersplaats nog te minimaliseren. “Zolang er een ploeg is die minder matchen gespeeld heeft, reken ik in verloren punten en op basis daarvan is Anderlecht leider”, aldus de Brugse coach. Iets meer dan drie uur later werd die ballon al doorprikt: Anderlecht speelde slechts gelijk in Genk en kans zelfs mits winst in de inhaalmatch tegen Lokeren niet over Club springen.

Dat blauw-zwart aan de leiding staat, heeft het vooral te danken aan een ijzersterke thuisreputatie. In de negen tot nu toe gespeelde thuismatchen verloor het nog geen enkel punt. In dat opzicht volgt er binnen twee weken een serieuze test, want op zondag 20 december komt aartsrivaal Anderlecht op bezoek in het Jan Breydelstadion. Maar net als vorig seizoen lijkt Club in de maand november het goede ritme te pakken te hebben. In de laatste zes competitiematchen pakten de Bruggelingen achttien op achttien en scoorde Jelle Vossen vijfmaal. Tegen Charleroi kon Club het zich zelfs permitteren om enkele sterkhouders rust te gunnen met het oog op het cruciale Europees duel tegen Midtjylland. Nu moet voor blauw-zwart echter de bevestiging volgen en de komende weken ogen zwaar: zondag een trip naar Sclessin, woensdag naar Westerlo voor de Belgische beker, volgende week zondag thuis tegen Anderlecht en een week later op bezoek in het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Het is nu aan de Bruggelingen om te tonen waarom zij dit seizoen dé grote titelfavoriet zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier