Bij KV Kortrijk wil men vooral Zulte Waregem uit play-off 1 houden

Derby's tussen Kortrijk en Zulte Waregem, hier met Mame Thiam en Nebosja Pavlovic, zijn altijd op het scherp van de snee. © BELGA
Christof Decraene

Hoogspanning vanavond in het zuiden van West-Vlaanderen, want dan krijgen de ‘Kerels’ uit Kortrijk de ‘Boeren’ van Zulte Waregem op bezoek.

En dat de derby leeft, werd de afgelopen dagen duidelijk, vooral op sociale media. Daarop staken de beide supportersclans meer dan eens de draak met de tegenpartij. Vooral de Kortrijksupporters kijken naar dit burenduel uit. Nu het opnieuw beter gaat, is het geloof in een nieuwe zege enorm groot. Vorig seizoen werd de ban gebroken en slaagde Kortrijk erin om voor het eerst in 11 confrontaties nog eens te winnen tegen Zulte Waregem. Het haalde toen in tien dolle minuten een 0-1-achterstand op. Die lijn wil men bij de thuisploeg al zeker doortrekken.

Hoogspanning zal er ook zijn ook omwille van de belangen die op het spel staan. SV Zulte Waregem doet er best aan te winnen om zijn plaats in de top zes te consolideren. En bij een zege kan het misschien zelfs al zeker zijn van play-off 1 als Standard (thuis tegen Genk) en Charleroi (in Oostende) niet winnen. Dat Zulte Waregem uiteindelijk tot de eerste zes behoort, is best een half mirakel gezien het met liefst 49 tegendoelpunten over de vierde slechtste verdediging van de Jupiler Pro League beschikt.

En dat KV Kortrijk na dit kwakkelseizoen op twee speeldagen van het einde zelfs überhaupt nog kans maakt op deelname aan play-off 1, is al helemaal te gek voor woorden. Kortrijk bakte er dit seizoen, op twee wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Anderlecht na, niks van. Maar na de trainerswissel zit de schwung er weer in. 7 op 9 onder Belhocine, die met passie langs de zijlijn staat te coachen en op die manier ook de passie er bij zijn spelers opnieuw heeft ingekregen.

En Belhocine wakkerde ook bij de supporters het vuur weer aan. Zij staan opnieuw onvoorwaardelijk achter het team. En dat is in het Guldensporenstadion een grote troef. De rode wand achter het doel beseft maar al te goed dat de remonte allicht te laat komt om nog zelf aan play-off 1 deel te kunnen nemen, maar als ze de ‘vijand’ uit Waregem uit de top zes kunnen houden, zal de vreugde niet minder groot zijn.