BC Oostende, met sterke Belgen, is de grote favoriet tegen Bergen

© BELGA
Olivier Volckaert

Woensdagavond beginnen BC Telenet Oostende en Bergen aan de finales van de play-offs van de Belgische basketcompetitie. En er is maar één favoriet : Oostende. Bergen hoopt dat het kan stunten.

In de competitie speelden Oostende en Bergen dit seizoen al vier keer tegen elkaar, drie keer won BCO. In januari kon Bergen de kustploeg wel in de eigen Sleuyter Arena verrassen. Maar de twee teams ontmoetten elkaar ook al in de Beker van België en in die kwartfinales was BCO twee keer te sterk voor Bergen. BCO won dit seizoen dus al drie keer in Bergen, het verloor er nog niet. Een goed voorteken dus.

Ook de Belgen kunnen het verschil maken

Een ander goed voorteken : BCO en Bergen spelen voor de derde keer de finalereeks en bij de vorige twee keer was Oostende te sterk. In 2013 werd het nog duidelijk 3-0, in 2006 werd het 3-1. Het was trouwens de allerlaatste match van Jean-Marc Jaumin, die uitgerekend tegen zijn ex-club Bergen de titel met BCO kon vieren.

Goede voortekens genoeg dus voor BCO. Maar er zijn er nog : BCO kan rekenen op verschillende toppers. Denk in de eerste plaats aan buitenlanders Dusan Djordjevic, Mateusz Ponitka en JP Prince, die deze week nog tussen twee matchen naar het gemeentehuis in Bredene ging om te trouwen… Maar ook de Belgen kunnen het verschil maken. Bijvoorbeeld Khalid Boukichou, dit seizoen volledig ontbolsterd. En Pierre-Antoine Gillet, die in het buitenland zeker gevolgd wordt.

BCO heeft niet alleen de beste kern, met Dario Gjergja heeft het ook de beste coach. Vooral de jonge Belgen stuwde hij naar een hoger niveau. Nu is het enkel hopen dat hij zich gedraagt aan de zijlijn en technische fouten kan vermijden…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier