BC Oostende is op zijn hoede voor Okapi Aalstar

© BELGA
Olivier Volckaert

De twee basketclubs met de grootste aanhang beginnen woensdag aan de finalereeks van de play-offs. BC Oostende is favoriet tegen Okapi Aalstar, maar de kustploeg is gewaarschuwd.

Inderdaad, Oostende is gewaarschuwd. De laatste twee onderlinge duels werden gewonnen door Okapi Aalstar. De laatste match in het Forum van Aalst werd trouwens een ferme afgang voor BC Oostende : 107-80, voor BCO is dat een ongeziene nederlaag in België. BC Oostende hoorde die avond maar liefst een ongezien aantal van zeven (!) technische fouten.

BCO moet uitkijken, de laatste twee onderlinge duels werden gewonnen door Okapi Aalstar

In april verloor BCO dan in eigen huis met 86-89, deze keer na drie technische fouten. BCO weet dus dat het niet in de val van het Aalstarse enthousiasme mag trappen. En dat het zich koest moet houden tegen de refs !

Een andere valkuil : Kyan Anderson, twee keer de architect van de Aalstarse zege tegen BCO. In Aalst scoorde hij 28 punten in slechts 19 minuten, in Oostende maar liefst 39 punten. Het is een eeuwigheid dat een speler zulke statistieken tegen BCO kon neerzetten.

Maar BCO blijft hoe dan ook de favoriet voor een vijfde opeenvolgende titel. Een betere basis, een betere bank en een betere coach. Maar daar sluimert ook een gevaar. Alba Berlijn is op zoek naar een nieuwe coach en Duitse media linken de Kroaat aan Alba. Dat is voor BCO ook een valkuil in deze finalereeks.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier