BC Oostende : de kracht van weinig verandering

© BELGA
Olivier Volckaert

De klassieker Spirou Charleroi-BC Telenet Oostende opent vrijdagavond het nieuwe Belgische basketseizoen. En Oostende gaat op zoek naar een vierde opeenvolgende titel en een derde Beker van België op rij. Van wie komt dit seizoen het grootste gevaar ? BCO zelf !


© BELGA

Inderdaad, na vijf Belgische prijzen op rij (zes eigenlijk, als je de Supercup van vorige zondag niet als veredelde oefenmatch beschouwt) moet BC Oostende vooral opletten voor verzadiging. Bij de kustploeg wordt er gekozen voor stabiliteit en continuïteit en dus kan er wel eens té voldaan worden gereageerd door een weinig veranderde spelersgroep. BC Oostende moet erover waken dat zijn sterkte van de laatste jaren (continuïteit) geen zwakte zal worden.

En zeg nu zelf, na twee dubbels op rij verwachten de fans niets minder dan een nieuwe dubbel. Klinkt logisch; is het verre van. Ook daar moeten de verwachtingen getemperd worden, zoals coach Dario Gjergja erg verstandig deed voor de start van het Euroleaguetornooi in Oostende.

De grootste nieuwigheid bij Oostende : er is geen Veselin Petrovic meer. De fans moeten het nu doen zonder hun aanjager, hun boegbeeld en hun kapitein. En dat zal coach Gjergja geweten hebben. Petrovic was op zijn retour, maar had een absolute meerwaarde voor het team op moeilijke momenten. Wie herinnert zich niet de bekerfinale tegen Antwerp Giants vorig seizoen ? BCO had het moeilijk onder de korf en wie anders dan Petrovic ging dat eens oplossen ! Zijn defensieve agressiviteit zal gemist worden.