Bacca en Castillo leerden ons dat Zuid-Amerikanen enkele maanden tijd nodig hebben om zich aan te passen

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

In de laatste week van de transferperiode ziet Club Brugge met Maxime Lestienne en Vadis Odjidja twee spelers vertrekken die in principe uitblinkers zouden moeten zijn in de Belgische competitie.

In principe, want vorig seizoen kwam dat er veel te weinig uit. Lestienne zit duidelijk al maanden met een transfer in zijn hoofd en Odjidja droomt zelfs al jaren van een stap hogerop. Of Norwich – een Engelse tweedeklasser – die stap vooruit is, zal nog moeten blijken, maar vooral de transfer van ‘Max’ is opmerkelijk. Verkocht aan een Qatarese club, dat hem via een investeringsfonds meteen zou uitlenen aan een Europese topclub. AC Milan wordt genoemd. Mooi voor Lestienne, maar met die investeringsfondsen zal in de toekomst toch steeds meer rekening gehouden moeten worden.

Club Brugge ondervond het ook in zijn zoektocht naar aanvallende versterking. De Colombiaan José Heriberto Izquierdo en Braziliaan Felipe Gedoz lijken op weg naar het Jan Breydelstadion, maar telkens zou blauw-zwart maar voor een bepaald percentage eigenaar worden van de spelers. Ook bij Nicolas Castillo was dat eerder al het geval. Daardoor zal er later bij een eventuele verkoop van één van die spelers ook rekening gehouden moeten worden met de wens van de andere ‘eigenaars’. Videobeelden van de twee aanwinsten doen alvast het beste verhopen op sportief gebied, al leerden Bacca en Castillo ons dat Zuid-Amerikanen sowieso enkele maanden tijd nodig hebben om zich aan te passen aan onze competitie. Net op tijd voor de play-offs, hopen ze bij Club.