Ann-Sophie Duyck is geen eendagsvlieg

24/09/14 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

Bron: Kw

Verbazing alom in wielerland, gisteren in Ponferrada. Zelfs de Belgische delegatie zal zich zeker even in de wang geknepen hebben. Ann-Sophie Duyck behaalde een vijfde plaats op het WK tijdrijden voor dames elite en dat hadden weinigen verwacht. De toekomst oogt plots weer mooi voor het dameswielrennen, want we mogen ervan uitgaan dat Duyck geen eendagsvlieg is.

Ann-Sophie Duyck vond pas heel laat - op haar 22ste - de weg naar het wielerpeloton, maar juist daardoor legde ze in haar jeugdjaren onbewust de basis voor haar huidige succes. Als leerlinge sport-wetenschappen aan het Vrij Handels- en Sportinstituut in Brugge onderwierp ze haar lichaam aan verschillende sporttakken, gaande van toestelturnen tot handbal. Buiten de schooluren deed ze aan atletiek. Niet helemaal onverdienstelijk, want op de Vlaamse schoolkampioenschappen veldlopen was ze steevast een toptienkla...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!