Jos Remaut
Opinie

29/09/14 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Afslanking van de provincies : niet alleen de wil van N-VA

Guido Decorte slaakte als eerste gedeputeerde van onze provincie enkele dagen geleden een noodkreet over de voorziene afslanking van de Vlaamse provinciebesturen. Al zit hij wel een beetje in een moeilijke positie, want zijn eigen partij CD&V keurde op Vlaams niveau mee die afslanking goed.

De bestuurlijke verrommeling aanpakken en een interne staatshervorming doorvoeren waarbij de rol van de provincies ingeperkt wordt, het is een thema dat Geert Bourgeois al langer dan vandaag nauw aan het hart ligt. En waar hij in de vorige Vlaamse regeerperiode als Minister van Binnenlands Bestuur gedreven werk van maakte. In die mate zelfs dat hij bij het provinciale establishment al snel dé grote boeman werd die het op hen gemunt had. Al voerde hij ook toen enkel uit wat in het regeerakkoord stond. Maar hij en zijn N-VA maakten er ook geen geheim van dat ze eigenlijk veel verder wilden gaan.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!