Ophaling grof huisvuil en containerparken blijft gratis

Redactie KW

De plannen van Mirom om straks het grof huisvuil enkel op afroep af te halen en om de containerparken in Hooglede en Gits betalend te maken, werden unaniem afgekeurd op de gemeenteraad van afgelopen dinsdag.

Zondagvoormiddag had Frederik Sap (Open VLD) al laten weten dat zijn fractie niet akkoord kon gaan met de onmiddellijke afschaffing van de ophaling van het grof huisvuil op de wijze zoals het nu gebeurt („laat ons minstens nog een jaar het gewone systeem hanteren”, dixit Frederik Sap) en dat Open VLD er ook problemen mee heeft dat de containerparken in Hooglede en Gits betalend zouden worden: „Het betalende systeem valt duur uit voor de burger en werkt het sluikstorten in de hand.”

Alle politieke partijen, dus ook meerderheidsgroep Samen en oppositiepartij CD&V namen een identiek standpunt in. Frederik Sap viel uit de lucht: „Blijkbaar bestaat er telepathie in de raadzaal.”

“Procedure omslachtig en allesbehalve klantvriendelijk”

Burgemeester Jozef Lokere (Samen): „Het containerpark moet absoluut toegankelijk blijven. Het gratis aanbrengen van alle fracties werkt drempelverlagend. We zijn niet gewonnen voor een tarifering voor de inwoners van de aan te brengen goederen. Ook gaan we niet akkoord dat het grof huisvuil enkel na oproep en betalend wordt afgehaald, die procedure is omslachtig en allesbehalve klantvriendelijk.”

Jozef Debackere (CD&V) sprong mee op de kar: „Iedereen is verrast dat het grof huisvuil plots niet meer zomaar opgehaald zal worden. We moeten dat systeem zeker nog een jaar kunnen aanhouden. En voor mijn part is het om het even wie dat huisvuil ophaalt. Die kost kan toch niet zo groot zijn.”

Schepen Willy Demunster (Samen) pikte in: „Moesten er geen leuningen aan je stoel zijn, je viel eraf. Ze vragen immers meer dan een half miljoen oud geld om het grof huisvuil af te halen.” (JD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 28 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier