Openluchtzwembad organiseert nachtelijke zwempartijen

Redactie KW

Met plaatselijk waarden van meer dan 30 graden en temperaturen die ook ‘s avonds maar traag dalen, hebben veel mensen gisteravond de verfrissing van water opgezocht. In Wielsbeke kon dat zelfs in het openluchtzwembad tijdens een nightswimming. Wanneer de maxima vier dagen op rij de 25 overschrijden, blijft het bad ook ‘s avonds open voor de bezoekers.

Bijna 600 mensen kozen gisteravond voor een duik in het openluchtzwembad van Wielsbeke tijdens de eerste nightswimming deze zomer. Dankzij het warme weer van de voorbije dagen heeft het water een aangename 25 graden. De nightswimming is heel populair bij jongeren want voor hen is de vakantie al begonnen.
Grote afstanden worden er niet gezwommen, wie komt nachtzwemmen, komt vooral voor de sfeer. Ook de redders, genieten mee. Al blijven ze natuurlijk altijd waakzaam.

Wie er gisteravond niet bij was, krijgt bij de volgende hittegolf een nieuwe kans. En die komt er misschien sneller dan verwacht. Ook midden volgende week wordt het weer drukkend heet. (TN)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier