Openluchtzwembad in Oostduinkerke gaat open in mei 2014

Redactie KW

De gemeenteraad van Koksijde besprak de restauratie van het strandaccommadatiegebouw en de bouw van het openluchtzwembad in Oostduinkerke.

Aangezien de milieuvergunning in 2014 vervalt, moet er dringend gehandeld worden. Het dossier omvat enerzijds de restauratie van het beschermde strandaccommodatiegebouw en de bouw van een nieuw buitenbad met kades en technische ruimte. Eveneens wordt de toegankelijkheid voor mensen met een handicap aangepakt. Er komen ook een ligweide, een kinderparadijs, een sanitair blok.

De totale investeringskost bedraagt bijna 4,4 miljoen euro. Op de gemeenteraad kwam een studiebureau toelichting geven bij het ontwerp.

Toch wordt het krap om alles tijdig te verwezenlijken. “Op 25 oktober 2011 kreeg de gemeente de mondelinge belofte van de minister voor betoelaging, als het dossier tegen eind april 2012 zou ingediend worden. Bedoeling is om te gunnen in april 2013 en de werken onmiddellijk na het zomerseizoen te starten en klaar te zijn tegen mei 2014, net voor de tijd dat de milieuvergunning vervalt.

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier