Openluchtzwembad in Kortrijk en zwembad in Heule blijven open

Redactie KW

Het Kortrijkse stadsbestuur hakte knopen door in het zwembaddossier.

Er komt een nieuwe bad op Kortrijk Weide, het openluchtzwembad en het bad in Heule blijven open. Dat er op Kortrijk Weide een nieuw zwembad komt, was al geweten. Nieuw is dat er gekozen wordt voor een privaat-publieke samenwerking (PPS): de stad zal voor de bouw, de exploitatie en het onderhoud samenwerken met een aantal partners. “De stad laat het zwembad bouwen en exploiteren door een partner – we voerden al gesprekken met de SR-groep en Sportoase – en betaalt jaarlijks een beschikbaarheidsvergoeding van 1,5 miljoen euro”, legt burgemeester Vincent Van Quickenborne uit. “Ook andere partners kunnen zich engageren, ik denk aan onze hogescholen, universiteit of regiogemeenten. Voor de stad wordt die PPS een financiële nuloperatie, want zo veel geld ging jaarlijks naar de exploitatie van de zwembaden Magdalena en Mimosa, die sluiten.”

Over de invulling van het nieuwe zwembad kon/wilde het stadsbestuur nog niets kwijt. “Hoe het bad er effectief uit zal zien, wordt de komende maanden beslist”, aldus schepen van Sport An Vandersteene. “Het bad moet klaar zijn tegen 2017. Pas dan zullen Mimosa en Magdalena sluiten.”

Het zwembad langs het Lagaeplein in Heule en het openluchtzwembad langs de Abijdkaai blijven open. Het Heulse bad wordt mee opgenomen in de PPS-constructie, terwijl het openluchtzwembad een zomerrecreatiebad wordt. “We zullen het bad enkel nog openen in juli en augustus”, aldus nog Vandersteene. “De nadruk zal liggen op recreatie, al zullen mensen er ook nog altijd baantjes kunnen trekken.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad en vanavond op WTV.

Openluchtzwembad in Kortrijk en zwembad in Heule blijven open

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier