Openingsweek van afgewerkt Jan Yperman ziekenhuis in Ieper

Redactie KW

Het Jan Yperman ziekenhuis in Ieper is volledig af. In 2007 stond de nieuwbouw er al, maar in de daarop volgende jaren gebeurden nog tal van vernieuwingen. Het ziekenhuis is nu drie keer zo groot als het hospitaal van weleer. Morgen knipt Ieperling en voormalig premier Yves Leterme het lintje van het ziekenhuis officieel door.

Het Jan Yperman ziekenhuis in Ieper is nu echt afgewerkt. Het ziekenhuis dat bijna 60.000 vierkante meter groot is, is de samensmelting van het vroegere Mariaziekenhuis in Poperinge, de kliniek van de Zwarte Zusters in het centrum en het Onze Lieve Vrouwe hospitaal dat hier al zat. Na de nieuwbouw gebeurden de laatste vijf jaar nog heel wat veranderingen en daarom houdt het ziekenhuis nu een openingsweek.

Het ziekenhuis telt nu 500 bedden. Het plukt dagelijks de vruchten van de fusie. “Grote voordelen zijn er op medisch vlak. We hebben heel wat kunnen realiseren dat we met drie afzonderlijke ziekenhuizen niet gekund hadden”, zegt Eric Luyckx. “Voor bijna alle ingrepen kan je hier terecht”.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Openingsweek van afgewerkt Jan Yperman ziekenhuis in Ieper

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier