Opening wensentoren op de Grote Markt in Kortrijk

Redactie KW

Vrijdagavond werd ‘Winter in Kortrijk’ officieel afgetrapt met de opening van de wensentoren op de Grote Markt.

“Wij willen elk jaar iets anders”, vertelt afscheidnemend schepen van Cultuur Christine Depuydt (CD&V). “De tradionele schaatspiste met kerstmarkt vind je al op veel andere plaatsen, in Kortrijk willen we mensen samenbrengen met iets uniek.”

De tien meter hoge wensentoren is een creatie van Het Pakt en heeft vaagweg de vorm van een kerstboom. Maar dan wel een met een bar en waar je een drankje kunt nuttigen. Boven de bar hangt een omgekeerde piramide vol lege champagneglazen. Wie 7 euro betaalt, krijgt een glas champagne en mag een wens opschrijven. Die wens wordt in een glas gegraveerd en in de piramide gehangen. Met je bon kun je een gegraveerd glas ophalen op 30 december en mag dan nog een glas bubbels drinken.

Bij de opening hadden de organisatoren pech met het weer, want de constructie bleek niet volledig waterdicht.

De meningen over de toren zijn verdeeld. Sommigen noemen het een knap staaltje, anderen een gedrocht dat niets met kerst en gezelligheid te maken heeft. De stadscoalitie die vanaf 1 januari 2013 het beleid bepaalt heeft al aangegeven dat er volgend jaar een traditionele kerstmarkt moet komen.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier