Opening academiejaar voor Howest

Redactie KW

Ook in de Hogeschool West-Vlaanderen is het nieuwe Academiejaar plechtig geopend. En Howest is tevreden. Het aantal nieuwe studenten is fors gestegen in vergelijking met vorig jaar. In de vestigingen in Brugge, Kortrijk en Oostende zijn alles samen 4.500 studenten ingeschreven. Vooral de nieuwe initiatieven zoals wellness coaching in Kortrijk en entertainment marketing in Brugge hebben succes.

De plechtige opening van het nieuwe Academiejaar van de Hogeschool West-Vlaanderen vond plaats in de Brugse stadsschouwburg. De Kortrijkse band Balthasar het academiejaar muzikaal.

Nieuwe keuzetrajecten binnen bestaande opleidingen spelen in op de huidige trend en noden. En dat lokt nieuwe studenten. Howest heeft dit jaar in Brugge, Oostende en Kortrijk 2.000 nieuwe inschrijvingen, dat is ruim 10 procent meer dan vorig jaar.

Howest is ook met afstandsonderwijs gestart, en dat is meteen goed voor 100 nieuwe studenten. Ondertussen zijn er plannen om aan het station in Brugge en naast het PIH in Kortrijk nieuwe gebouwen op te trekken. Dat gebeurt in nauw overleg met de Associatie Universiteit Gent die de uitbouw van de masteropleidingen in West-Vlaanderen volledig steunt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier