Openbare verkoop Villa Maritza in Oostende weer ingetrokken door te laag bod

Redactie KW

De verkoop van de prestigieuze Villa Maritza op de Zeedijk van Oostende is ingetrokken. Toerisme Vlaanderen ging niet akkoord met het hoogste bod. De villa uit 1885 is sinds meer dan 20 jaar eigendom van Toerisme Vlaanderen, maar die wil er nu van af. In het pand was er jarenlang een restaurant maar nu staat Villa Maritza al ruim twee jaar leeg.

Vanmiddag was er bij de notaris de openbare verkoop van Villa Maritza op de Albert 1 promenade in Oostende. Het pand is een van de mooiste voorbeelden van Belle-Epoquearchitectuur. Dankzij een bescherming bleef het ook gespaard van de sloophamer.

Brasserie?

Voor de openbare verkoop daagde vanmiddag maar een tiental belangstellenden op. De villa gaat wellicht van de hand voor een bedrag tussen 1 en 1,5 miljoen euro. Bouwondernemer Bart Versluys was aanwezig op de verkoop en deed een bod. Hij zou de villa graag in al zijn glorie herstellen en er een brasserie in onderbrengen, maar Toerisme Vlaanderen gaat voorlopig niet in op zijn bod. In de komende dagen probeert de overheid het pand alsnog te verkopen.

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Openbare verkoop Villa Maritza in Oostende weer ingetrokken door te laag bod

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier