Openbaar ministerie vordert 5 jaar beroepsverbod tegen Claudio Dell’Anno

Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft een beroepsverbod van vijf jaar gevorderd tegen Claudio Dell’Anno, de winnaar van “Mijn Restaurant” (vtm) in 2009. De kok staat terecht voor misbruik van vertrouwen omdat er na de overname van zijn restaurant in Kortrijk nog geld van de zaak op één van zijn rekeningen terecht zou zijn gekomen. Dell’Anno vraagt de vrijspraak.

Na het faillissement van het Kortrijkse restaurant van Claudio Dell’Anno (28) startte het gerecht een onderzoek naar Xavier Pauwaert. Die had kort daarvoor de aandelen van Dell’Anno overgenomen. De man, die momenteel spoorloos is, staat nu terecht nadat hij bijna 10.000 euro uit de boekhouding van het restaurant zou hebben gestolen.

Misbruik van vertrouwen

Het parket dagvaardde ook Claudio Dell’Anno. Hij moet zich eveneens verantwoorden voor misbruik van vertrouwen. De kok zou na de overname van zijn restaurant nog geld van het bedrijf op zijn eigen rekening hebben gestort. Volgens zijn raadsman klopt dat niet. “Het geld werd door Pauwaert op een rekening van mijn cliënt geplaatst in het kader van een overeenkomst”, aldus de verdediging, die de vrijspraak vraagt. “Mijn cliënt wist dat niet, want het ging om een oude rekening die hij eigenlijk niet meer gebruikte.” Het geld werd later teruggestort.

Het openbaar ministerie vordert een celstraf van zes maanden met uitstel, een geldboete en een verbeurdverklaring tegen de twee beklaagden. Ook wordt voor beiden een beroepsverbod van vijf jaar gevraagd. Het vonnis valt op 23 mei.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier