Open Vld verdeeld over verbreding Schipdonkkanaal

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Brugge werd dinsdagavond duidelijk dat Open Vld in Brugge verdeeld is over de plannen voor de verbreding van het Schipdonkkanaal.

Het was gemeenteraadslid Pierre Chevalier die het vuur aan de lont stak door zijn mededeling dat hij het plan van het schepencollege toejuicht om beter en eenduidiger te communiceren over de ontsluitingsplannen voor Zeebrugge. Chevalier voegde eraan toe dat hij verbaasd was dat er binnen zijn partij mensen zijn die twijfelen aan de ontsluiting via het Schipdonkkanaal. Hijzelf blijft voorstander.

Chevalier werd onmiddellijk na zijn tussenkomst de mond gesnoerd door Brugs Open Vld-voorzitter Jean-Marie De Plancke. Hij stelde dat over het dossier geen verdere commentaar wordt gegeven. Toch herhaalde Chevalier later zijn standpunt en gaf ook schepen Mercedes Van Volcem toe dat ze al weken wakker ligt van de gang van zaken.

Lijsttrekker Bart Tommelein van Open vld West-Vlaanderen begroef de plannen voor de verbreding van het Schipdonkkanaal twee weken terug. Volgens hem is er geen maatschappelijk draagvlak en zal er geen politieke meerderheid voor worden gevonden. Hij wil met zijn partij niet naar de kiezer met projecten die niet realiseerbaar zijn. Tommelein verdedigt de alternatieven zoals een nieuwe spoorlijn. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier