Open Vld sterkste stijger in peiling VRT/De Standaard

Redactie KW

Als er vandaag federale verkiezingen zouden plaatsvinden, wint Open Vld weer stilaan terrein. Ook de N-VA van Bart Dewever klimt omhoog. CD&V blijft de grootste partij, maar moet 1 procent inleveren. Dat blijkt uit de jongste peiling van De Standaard/VRT.

Als er vandaag federale verkiezingen zouden gehouden worden, zou 22,2% (-1%) van de kiezers stemmen voor CD&V. Daarna volgt Open Vld met 17,6% (+2,5) van de stemmen. Sp.a krijgt 15,9% (+0,5%) van de stemmen, N-VA 14,8% (+1,5%) en Vlaams Belang 14% (-1,4%). 8,1% en 7,4% van de stemgerechtigden kiezen respectievelijk voor Groen! (+1,3%) en Lijst Dedecker (-0,4%). Kris Peeters blijft de populairste Vlaamse politicus. 64% zegt vertrouwen te hebben in hem. Hij wordt gevolgd door Bart Dewever en Yves Leterme.

Opvallend is dat ex-minister en sp.a’er Frank Vandenbroucke op de vierde plaats in de populariteitspoll staat. De peiling werd telefonisch afgenomen bij 1.060 inwoners van Vlaanderen (Halle-Vilvoorde inbegrepen) en werd afgenomen tussen 15 en 30 maart. Voor het arrondissement Halle-Vilvoorde werden alleen de stemmen voor Nederlandstalige partijen in rekening gebracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier