Open VLD stelt lijst voor

Redactie KW

De West-Vlaamse Open VLD kandidaten voor de federale kamerverkiezingen kwamen in Roeselare voor het eerst bijeen. Op de lijst van 16 effectieven staat Vincent Van Quickenborne bovenaan. Met de helft vrouwen spreken de West-Vlaamse liberalen van een evenwichtige kamerlijst. Open VLD verwacht veel van deze verkiezingen.

Open VLD West-Vlaanderen gaat deze keer voor de prijzen. De partij wil scoren met thema’s als werk, veiligheid en een kordate overheid. Na enkele verkiezingen met tegenvallende resultaten gaan de liberalen naar de stembusslag met een nieuw en jong team.

“We zijn vrij positief voor de verkiezingen. Na drie jaar rondjes draaien vinden de mensen dat het tijd is voor iets anders. Ik denk dat wij ook met een nieuwe voorzitter kunnen zorgen voor een nieuwe start”, zegt lijsttrekker Vincent Van Quickenborne.

Open VLD verdedigt in West-Vlaanderen drie Kamerzitjes. Met evenveel mannen als vrouwen op de lijst en kandidaten die ook in de lokale politiek actief zijn, rekenen de liberalen op een hogere score. De nieuwe generatie zet de vrouwen op kop om het verschil te maken., Sabien Lahaye Battheu staat op de 2de plaats en Sofie Staelraeve op de 3de plaats. (BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier