Open VLD stapt uit regering (UPDATE)

Redactie KW

Open VLD stapt uit de regering nu de BHV-deadline niet is gehaald. Dat is zonet bekendgeraakt na het partijbureau. Minister Vincent Van Quickenborne was de eerste om de boodschap duidelijk te maken, door op Twitter de niet mis te verstane boodschap ‘Alea jacta est’ te plaatsen.

Open Vld zegt het vertrouwen in de federale regering op en vraagt de agendering en stemming van de splitsingsvoorstellen van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat verklaarde partijvoorzitter Alexander De Croo donderdagmiddag na afloop van het partijbestuur van de Vlaamse liberalen. Hij zegt aan de onderhandelingstafel te hebben vastgesteld dat de politieke wil om tot een onderhandelde oplossing voor BHV te komen, niet aanwezig was.

“Ploeg Leterme geen slagkracht genoeg meer”

Aangezien er geen akkoord binnen de vooropgestelde termijn kon worden bereikt, stelt er zich voor de Vlaamse liberalen een “ernstig probleem” voor het verder functioneren van de regering. Hij had het over een ‘mislukking’, waardoor de ploeg-Leterme niet meer over voldoende slagkracht beschikt om noodzakelijke hervormingen in ons land door te voeren.

Yves Leterme naar de koning?

Het is nu afwachten hoe het verder loopt en of premier Yves Leterme deze namiddag naar de koning stapt om het ontslag van zijn regering aan te bieden. Die kan dat dan nog in beraad nemen.

(FV/Belga)

Vanavond ook in het journaal van Focus-WTV, vanaf 18 uur en stipt om 22 uur.

Alles over de regeringscrisis ook in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 30 april 2010

>> Volg West-Vlaams nieuws op twitter.com/kweeet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier