Open Vld Kortrijk weerlegt bezwaar CD&V en Groen

Redactie KW

Open Vld heeft niet lang gewacht om te reageren op het bezwaar dat CD&V en Groen indienden bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Volgens de Kortrijkse liberalen missen de aantijgingen grond. Ze vragen zich ook af wat het doel is van het bezwaar.

“Open Vld heeft gedetailleerd kennis genomen van de bezwaren van de klagers. Alles is correct verlopen. Open Vld Kortrijk zal dan ook in volledige transparantie meewerken met de Raad voor Verkiezingsbetwistingen”, klinkt het.

CD&V en Groen hadden hun bedenkingen bij de naleving van de privacywet, verkiezingspropaganda aan het kiesbureau, de Q-app (dat als parallel meldingspunt werd beschouwd) en de campagne-uitgaven.

Open Vld weerlegt die aantijgingen. Zo zou de partij 65-plussers hebben aangeschreven op basis van kiezerslijsten waar iedere partij over beschikt, en niet op basis van een lijst bij de federale pensioenadministratie. Er was ook geen propaganda aan de stemlokalen, klinkt het. De partij zegt ook geen weet te hebben van onregelmatigheden.

“De app Qortrijk staat niet haaks op de ambachtelijke behandeling”, spreekt de partij het bezwaar tegen. Er is geen sprake van een parallel meldpunt gezien de klachten niet gezonden worden naar de stad.

En uit neergelegde aangiftes moet blijken dat Open Vld Kortrijk de campagne heeft bekostigd met de wettelijk toelaatbare budgetten.

(BELGA)

Meer vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier