Open VLD hekelt heraanleg Roterijstraat in Waregem

Redactie KW

Het fietspad van de Roterijstraat op de grens van Waregem en deelgemeente Sint-Eloois-Vijve is bijna heraangelegd, maar volgens Open VLD zijn de werken niet naar behoren uitgevoerd en zitten heel wat bewoners met klachten.

Xavier Wyckhuyse van oppositiepartij Open VLD had raadsleden en media voor aanvang van de raadzitting dinsdagavond foto’s gemaild om zijn punt te bewijzen. “Die werken zien er nog ver van voltooid uit als je het mij vraagt. Op een bepaald kruispunt lijkt het fietspad wel over te lopen in het zebrapad. Ik vraag me trouwens af waarom de bevoegde schepen vrijdag al een persbericht uitstuurde nadat ik donderdag mijn vraag had ingediend.”

“De foto’s zijn voor een stuk achterhaald”, antwoordde schepen van Openbare Werken Bart Kindt (CD&V). “De heraanleg is trouwens nog niet opgeleverd, want er moeten nog hagen worden aangeplant en enkele nutsmaatschappijen hebben op een aantal punten nog kleinere werken uit te voeren waarna ook daar de rode asfaltlaag kan worden gelegd.”

Vrachtwagens door tuin

Case closed, denk je dan, maar nog namens Open VLD zegt voorzitter Johan Vanhove dat bewoners van de Roterijstraat heel wat klachten hebben. “Er waren 65 werkdagen voorzien, intussen zitten we al dik boven de 100. Iemand kon meer dan een weekend zijn oprit niet op omdat er een diepe put lag en bewoners van een hoekhuis aan de Groene Wandeling zagen meermaals vrachtwagens door hun tuin razen.”

Schepen Kindt liet weten dat bepaalde zaken nog met de aannemer zullen worden aangekaart. “Nogmaals: de werken zijn ook nog niet opgeleverd!”

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier