Open VLD hekelt beleid rond kampeerwagens in Zeebrugge

Redactie KW

De stad Brugge wil kampeerauto’s weren uit Zeebrugge en dat is geen goeie zaak voor het toerisme. Dat zegt gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke van Oppositiepartij Open VLD. De kampeerauto’s zorgen voor heel wat overlast en na klachten uit de buurt zou het reglement worden aangepast. Volgens de burgemeester van Brugge wordt het probleem na de zomer grondig besproken. Zolang er geen alternatief is voor de kamppeerauto’s mogen ze daar blijven.

De Graafjansdijk is een prima plaats voor kampeerauto’s maar niet iedereen is daar van overtuigd. De kampeerders zouden voor overlast zorgen en hun afval en vuil water achterlaten. De buurtbewoners laten duidelijk merken dat de kampeerauto’s niet welkom zijn.

De Graaf Jansdijk en de Baron De Maerelaan zijn de enige zones in Zeebrugge waar tot nu toe kampeerwagens mogen parkeren. Dat betekent dat ze een etmaal mogen blijven staan. Volgens Jean-Marie De PLancke van oppositiepartij Open VLD wil de verkeerscommissie het reglement aanpassen en beide zones voorbehouden voor personenwagens. Dat zou betekenen dat er voor kampeerauto’s totaal geen plaats meer zou zijn in Zeebrugge en dat is nefast voor het toerisme volgens De Plancke. Op die manier dreigt Zeebrugge een populaire vorm van toerisme uit te sluiten.

Volgens de Brugse burgemeester Renaat Landuyt zal het allemaal niet zo’n vaart lopen. De kampeerauto’s zijn voorlopig nog altijd welkom in Zeebrugge in afwachting van een betere oplossing.

(B.V. / N.D.)

Open VLD hekelt beleid rond kampeerwagens in Zeebrugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier