Open VLD heeft voorstellen voor meer veiligheid in Kortrijk

Redactie KW

De Open VLD van Kortrijk heeft een aantal voorstellen klaar die de veiligheid in de stad moeten verhogen. Zo wil de partij camera’s met nummerplaatherkenning laten installeren en het aantal speciale politiepatrouilles dat een nultolerantie hanteert, opdrijven. Volgens Open VLD stijgt de criminaliteit in Kortrijk, zeker in bepaalde probleembuurten.

Vorige week barste de discussie rond veiligheid in Kortrijk weer los naar aanleiding van een aantal incidenten in de Zwevegemsestraat. De burgemeester relativeerde toen, de problemen zijn niet groter dan in andere steden, zei hij. Maar volgens Open VLD is de criminaliteit in Kortrijk wel degelijk gestegen. Open VLD heeft een aantal voorstellen uitgewerkt. Zo wil de partij dat er camera’s met nummerplaatherkenning komen en dat het aantal flexteams, speciale politiepatrouilles zijn dat, fors uitbreidt.

GSM

Open VLD roept ook elke burger op verdachte zaken te melden. Om dat makkelijker te maken, pleit de partij ervoor om het gsm-nummer van de wijkagenten bekend te maken. Voor een extra politiepost in een probleembuurt, is de partij dan weer niet te vinden, wegens te duur.

Open VLD heeft voorstellen voor meer veiligheid in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

(B.S./A.D.)

Meer vanavond in het WTVnieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier