Open VLD: “Geen politici meer in stedelijke publicaties Oostende”

Redactie KW

Open VLD Oostende wil een afspraak tussen de coalitiepartners dat een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen geen politici meer in publicaties van de stedelijke overheid staan.

Open VLD vindt het stedelijk informatieblad De Grote Klok een ‘relatief (partij)politiek neutrale uitgave’. De Sociaal Huiskrant kan echter om minder genade rekenen. Op de voorpagina staat een foto van voorzitter Franky De Block, op de achterzijde een foto van de voltallige raad, aldus Open VLD.

‘Zelf hoef ik niet met mijn gezicht in een krantje van het Sociaal Huis. Daar dient het ook niet voor’ zegt OCMW-raadslid Sarah Schotte. ‘Volgens mij kan deze ruimte, een halve pagina, veel beter worden ingenomen voor informatiedoeleinden. Ik stelde hierover een vraag aan de voorzitter maar deze weigerde op mijn vraag in te gaan. De volgende Sociaal Huiskrant met Zilverkrant moet wordt opgevat als een louter informatief krantje en alle foto’s van mandatarissen moeten worden geweerd.’

Voorzitter Ruben Pannecoucke van Open VLD Oostende eist een protocol tussen de coalitiepartners om een jaar voor de verkiezingen geen politici meer in publicaties van de stedelijke overheid te zetten. ‘Deze bladen zijn er om de bewoners van onze stad te informeren en niet om politici in de kijker te plaatsen’, vindt hij.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier