Open Vld Brugge start verkiezingscampagne met enquête rond mobiliteit

Redactie KW

De open Vld-afdeling van Brugge heeft haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 op gang getrokken. De meerderheidspartij trekt, voor ze haar verkiezingsprogramma vastlegt, naar de burger met een grote interactieve bevraging over de mobiliteit. Dat is volgens schepen en Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem een onderwerp dat iedereen aanbelangt. Ze hoopt via de internetenquête van 50 vragen te weten te komen wat de Bruggeling wenst.

De internetenquête is volgens Van Volcem een test. “We hebben dan ook geen enkel idee van het resultaat. Wat we wel weten, is dat we op deze manier de Bruggeling inspraak willen geven over hoe het verkeer in Brugge in de toekomst moet verlopen.”

Debat

De enquête is opgebouwd rond algemene vragen, vragen over de stadskern, en vragen over de randgemeenten. Zestien weken lang zal er op de website www.brugge-mobiel.be ook een vraag van de week worden gelanceerd. Het is de bedoeling dat die voor een debat zorgt op straat en via de sociale media.

De Brugse Open Vld behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 ruim 11 procent, goed voor vijf zetels. Mercedes Van Volcem is als schepen van Ruimtelijke Ordening en Wonen de enige liberaal in het schepencollege. Een lijsttrekker voor de verkiezingen in oktober 2012 heeft de partij nog niet bepaald.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier