Open Plassendaledag opnieuw in teken van tewerkstelling

Redactie KW

De tweede editie van de Open Plassendaledag op 25 april staat opnieuw in het teken van de tewerkstelling. Plassendale is een nieuwe bedrijvenzone in het Oostendse hinterland. De eerste editie van de Open Plassendaledag vond vier jaar geleden plaats. Aan de volgende editie nemen drie keer zoveel bedrijven deel.

“We verwachten in deze bedrijven jaarlijkse een tewerkstellingsaangroei van 150 jobs”, zegt voorzitter Bart Bronders van het Economisch Huis Oostende.

De Open Plassendaledag richt zich volgens de organisatoren op mensen uit Oostende en de omgeving. “We willen hen tonen welke nieuwe economische bedrijvigheid er in Oostende is”, zegt Bronders. “Achterliggend willen we de bedrijven ook helpen in hun zoektocht naar personeel. Wie een bedrijf kent, zal er ook sneller solliciteren. We verwachten immers de volgende jaren ondanks de crisis nog bijkomende jobs. Volgens onze kritische prognose moeten het er een 150-tal bijkomende per jaar zijn. Er zijn
momenteel onderhandelingen bezig met bedrijven om zich op Plassendale te komen vestigen. Momenteel werken op Plassendale al 1.167 personen.”

Voorzitter Johan Vande Lanotte van het Oostendse haventerrein wijst erop dat de groei momenteel iets trager verloopt door de crisis maar dat het basisidee achter het Plassendaleproject zijn vruchten afwerpt. “De spreiding van tewerkstelling over meerdere industriële bedrijven en KMO’s zorgt voor een stabielere basis voor de werkgelegenheid in de stad en de regio. De groei in de tewerkstelling is momenteel wat vertraagd maar de
boodschap dat er toch nog vacatures zijn is positief. De vraag naar personeel valt niet stil.”

Voorbeelden van bedrijven die een groei in het personeelsbestand verwachten zijn Proviron Group (+40), Seminck Gas (+60), het Incubatiecentrum (+14), Seagate (+285), De Bree (+36), Electrawinds (+132), Flanders Bakery (+50), XL Video (+65), Delta Transport nv (+70), Fire Technics (+31), Bosman-Maenhout (+300), Huys Woodcare (+15) en Telindus/Belgacom ICT (+20).

De interesse van het grote publiek in de bedrijvendag is groot. Er hebben zich volgens voorzitter Bronders al 1.800 personen ingeschreven of dubbel zoveel als tijdens de eerste editie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier