Open Plassendaledag brengt 3.500 bezoekers op de been

Redactie KW

Volgens gedelegeerd bestuurder Gunter Vanpraet van het Economisch Huis Oostende hebben ongeveer 3.500 bezoekers deelgenomen aan de tweede editie van de Open Plassendaledag. Dat is een opendeurdag op de nieuwe bedrijventerreinen tussen Oostende en Oudenburg. “Het aantal bezoekers licht circa dubbel zo hoog als tijdens de eerste editie vier jaar geleden. Opvallend was ook het grote aantal werkzoekenden”, merkt Vanpraet op.

“In tegenstelling tot de eerste editie merkten we nu meer mensen op die gericht bedrijven zochten waar ze willen werken”, zegt Gunter Vanpraet. “Een aantal bezoekers trok van bedrijf naar bedrijf met een CV in de hand. Dit is een fenomeen dat we vier jaar terug bij de eerste editie niet zagen. Veel bedrijven hadden ook expliciet hun vacatures geafficheerd. Vooral technisch geschoolden worden gezocht.”

Het grote publiek ging volgens de organisator een kijkje nemen bij de klassiekers zoals het chemiebedrijf Proviron en de nieuwe installaties van Electrawinds. “Maar ook het Incubatiecentrum kreeg veel volk over de vloer. Daar zijn verschillende bedrijven gehuisvest die zich toespitsen op milieuvriendelijke wagens, zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen. Dat thema wekt duidelijk interesse”, besluit Vanpraet. (BEL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier